FENG SHUI Lakberendezés

FENG SHUI Lakberendezés


Mindenek előtt mielőtt bármilyen tárgyat is elhelyezel a legeslegfontosabb dolog a LOMTALANÍTÁS, és a TÉRTISZTÍTÁS. Nagyon fontos, ha ezt nem csináljuk meg jól, nem fog működni semmi. Majd csakis ezek után jöhetnek az energia feltöltési módszerek színekkel, mandalákkal stb. Amit még mondani szeretnék -Semmit ne higgy el, amit itt írok, hanem járj utána magad igaz e! Feng Shui lakberendezés és tértisztítás.

AZ OTTHONUNK BEJÁRATÁT NÉVTÁBLÁVAL IS LÁSSUK EL! HOGY MIÉRT? AZ EGYIK ELENGEDHETETLEN RÉSZE A FENG SHUI-NAK, HA A NEVÜNK JÓL LÁTHATÓ HELYEN VAN.


Szeretnéd tudni, hogy melyek azok a trükkök, praktikák melyek valóban a gazdagság, család, egészség, szerelem, hivatás, karrier, kreativitás, területeit beaktivizálják a feng shui lakberendezés, térrendezés, tértisztítás szempontjaiból?

Hogyan függ össze a FengShui Lakberendezés és az asztrológia?

Ahogy képességeinket, feladatainkat, erősségeinket születésünktől fogva mutatja születési horoszkópunk, a Feng Shui a bennünket körülvevő tér energetikai adottságait és hatásait írja le. Trükkökkel, praktikákkal a Feng Shui egyes életterületeit "beaktivizálhatjuk". Nincs ez másképpen az asztrológiánál sem. Ott is a bolygók egy-egy életterületet beaktivizálnak bizonyos esetekkor.

A Feng Shui egy ősi Kínai térrendezés

Nem vallás, nem kell hinni benne

Viszont célszerű igen körültekintően alkalmazni


Legeslegfontosabb első lépés a feng shui tértisztítás! Ezt nagyon sokan nem értelmezik és nem alkalmazzák helyesen. Nem elég egyszerűen csak kitakarítani! Ha nagyon öreg házba laksz, akkor ott biztos, hogy vannak kihalt lelkek ott maradt energiái, melyek hatnak az ott élőkre. De nem csak ez, hanem ha egy hangos szó vagy betegség volt már a falak között, akkor azok is mind-mind olyan lenyomatok melyek nem kellenének hogy ott legyenek. Ezeket ki kell "szellőztetni" onnan. Hogy hogyan? Erről is írni fogok az írásaimba.

Ugye amikor divat lett a Feng Shui úgy a" 90 es években akkor mindenki vásárolt valami csecse-becsét. Buddha szobrocska, piros szalagocska, delfinecske, háromlábú béka, lyukas pénzérme, metszett kristály. Ezeket bedobáltuk minden előzetes nélkül egy-egy megfelelőnek hit életterületre, és jöhetett a vágyott gazdagság, és jólét. Ez aztán elmaradt, és jött a csalódottság. Elárulom nem ebből áll a Feng Shui lakberendezés! Megfigyelések alapján, több mint 4000 éve alakult ki, sokkal mélyebb, sokkal bonyolultabb, sokkal szövevényesebb rendszer. Nem unatkozó háziasszonyoknak való felesleges időtöltés kitöltésére unalom ellen. Ez egy komoly tudást igénylő munka. A Feng Shui térrendezés lesz a Te hajtóerőd. Lehet a tudatos alkalmazása nélkül is élni. DE, ha van egy rendszer, ami könnyebbé teszi az életed, akkor használd!

Szerinted mi a közös bennük?
(Azon kívül, hogy híresek, sikeresek és gazdagok.)

Donald Trump, Bill Clinton, Bill Gates, Károly herceg,
George Clooney, Steven Spielberg, Eric Clapton,
Oprah Winfrey, Madonna, Tommy Hilfinger, Jodie Foster,
londoni Ritz Szálló, British Airways repülőtársaság, TESCO

Mindannyian alkalmazzák az életükben a Feng Shui lakberendezést! A lakásuk biztos, hogy makulátlan a Feng Shui térrendezés szempontjából.

Tudatos Tértisztítás Tanfolyam Itt!

Donald Trump így nyilatkozik róla: "Nem kell hinni a Feng Shui-ban. Nem is hiszek. Azért csinálom, mert pénzt hoz."

Mit gondolsz? Ha Donald Trump amerikai milliárdos, és a többiek elkötelezettek e tudomány felé, akkor a Te életedbe is hozhat a Feng Shui sikert, harmóniát, gazdagságot?


A Feng Shui-t alkalmazva milyen pozitív változások lehetnek a Lakberendezés területén ?

Az otthonod területein belül, ha a Feng Shui-t helyesen alkalmazod, akkor észre veheted, hogy javul a pénzáramlás, a gazdagság, a család, az egészség, a segítők, a hivatás, a karrier, a kreativitás, a szerelem, a párkapcsolat, a tudás és a hírnév is.

Minek köszönheted a változásokat? Az öt elem tanának. Ismered?

Tudod az, hogy a Víz táplálja a Fát. A Fa táplálja a Tüzet. A Tűzből föld lesz(hamu) a Földből ércek, fémek kerülnek a felszínre majd végül, ha nedvesség éri a fémet (pára) víz keletkezik ott rajta. Ennek az öt elemnek nagyon sok köze van a Feng Shui lakberendezéshez. Ez adja az alapot az építkezéshez. Ha te ezt eddig nem használtad akkor eljött az idő, hogy hozzáláss és Feng Shui-val "felvidítsd" az otthonod!

Lakberendezés ma és a közelmúltba Feng Shui szempontból

Ma is nagyon sok helyen lehet kapni a Feng Shui-hoz tartozó dolgokat, amiről azt sem tudjuk, hogy miért jók. A lakberendezéshez nagyon sokan vásárolnak jó nagy Buddha szobrocskákat.

Szerinted Hol a helye a Buddha szobornak a Feng Shui lakberendezés Szerint?

Józan paraszti ésszel gondolkodj el. Ki is volt Buddha? Gazdag volt-Igen de nem sokáig, mert 29 éves korába otthagyta a palotát a hercegséget, fiatal feleségét és pár hónapos gyermekét és útra kelt. Majd vándorlásai során egész életét a szegénység jellemezte. Ezt szeretnéd erősíteni az otthonodba? Ő nem a Gazdagságot képviseli hanem a Tudást a Bölcsességet a Buddhizmust a Spiritualitást. Akkor melyik Feng Shui térrendezés területre való egy ilyen szobrocska? Te tudod? Biztos, hogy nem a gazdagság területére való, inkább a tudás területre és segítők területére. Nálad hol helyezkedik el az otthonodban, irodádban, cégedben?

A Földünket egy olyan, állandó áramlásban levő energia veszi körül, amely hatással van minden élőlényre! Az otthonunk a második testünk. Jól gondoljuk át, hogy hol alszunk, eszünk, dolgozunk!

Akkor tudjuk jól érezni magunkat, akkor vagyunk egészségesek és sikeresek, ha azok a terek, ahol élünk, harmonizálnak ezzel az energiaáramlással. Elsősorban ez az otthonunk, de mindazok a helyek, ahol tartózkodunk hatással vannak az egészségünkre, párkapcsolatunkra, anyagi boldogulásunkra, egész életünkre. Ha sikerül összhangba hozni életterünket ezekkel az energiákkal, egészségesek és sikeresek leszünk. A kedvezőtlen energetikájú terekben viszont fáradtság, betegségek, álmatlanság bukkanhatnak fel, és párkapcsolati, munkahelyi, anyagi problémák kísérhetik az életünket. Amikor tudatosság nélkül, csupán ízlésünkre, vágyainkra, igényeinkre figyelve vásárolunk ingatlant, akkor olyan életteret alakítunk ki magunknak, amely energetikai mintázatával ahhoz fog hozzásegíteni bennünket, hogy megéljük sorsbéli feladatainkat. Úgy is fogalmazhatunk, hogy ilyen esetben lakóterünk asszisztálni fog - a védikus horoszkópban is látható - életfeladatunkhoz. A Feng Shui alapelvei megfogalmazzák, hogy ideális esetben milyen égtájra kerüljenek az otthon különböző funkciói. A lakás északkeleti része az adott lakás energia-kapuja, ezért legyen nyitott, minél több ablakkal. Északkelet képviseli a jövőnket. (délnyugat pedig a múltunkat). Ezért mindenképpen olyan tárgyakat helyezzünk ide, melyek a jövőnkre pozitív hatással lehetnek. A főbejárat legjobb helye északon vagy keleten van, a konyháé délkeleten. Az alvó-, tanuló - és munkahely ideális helye függ az egyéni égtájtól, de fontos, hogy tanulás vagy munka közben arccal észak vagy kelet felé forduljunk. Fogadjuk be az újat. Persze ezek nem minden esetben megvalósíthatok. Ilyenkor jól jön egy Feng Shui lakberendezéshez értő coach aki eligazít és tanácsot ad.

Rendelhet személyes Feng Shui tanácsadást házára, lakására, üzletére, kertjére, udvarára.....

  • felmérés, rajzkészítés ( ha nem áll rendelkezésre méretarányos alaprajz) 1.-€ / m2 (min. 50 .-€)
  • Írásbeli szakvélemény készítés égtáj számítással 5.-€ / m2 (min. 100.-€ )
  • Szóbeli szakvélemény - a megrendelőnek kell jegyzetelnie! 3.-€ / m2  (min. 100.-€ )
  • Általános tanácsadás online   50.- € / óra


A tanácsadás maximum 5 óra idejű.  Nagyobb alapterület, speciális kérések esetén az ár egyéni megállapodás tárgyát képezi.

Legtöbb esetben onnline dolgozom!

A lakberendezéshez, pontos alaprajzra van szükség!

Méretarányos alaprajzon jelölöm be az életterületek elhelyezkedését. A többlet és hiányt is! Ezért, ha lehetősége van ezt Ön készítse el és küldje el nekem.


FENG SHUI TIPPEK: KÖNNYEN HASZNÁLHATÓ EGYSZERŰ FENG SHUI TECHNIKÁK.

A HELYESEN ALKALMAZOTT FENG SHUI SEGÍT AZ ELAKADT ENERGIÁK BEINDÍTÁSÁBAN.

Rengeteg téves legenda kering a FENG SHUI világában. Egy párat most helyre teszünk. Biztos vagyok abban, hogy TE magad sem így tudtad!

Mindenek előtt mielőtt bármilyen tárgyat is elhelyezel a legeslegfontosabb dolog a LOMTALANÍTÁS, és a TÉRTISZTÍTÁS. Nagyon fontos, ha ezt nem csináljuk meg jól, nem fog működni semmi. Majd csakis ezek után jöhetnek az energia feltöltési módszerek színekkel, mandalákkal stb. Amit még mondani szeretnék -Semmit ne higgy el, amit itt írok, hanem járj utána magad igaz e!

A lakás előzetes (fizikai) takarításáért a megrendelő felel! A HOGYAN-okat el fogom mondani.
A tértisztításhoz szükséges kellékeket amennyiben személyesen kéred én viszem. (füstölő, virág, gyertya,  stb.)

AZ OTTHONUNK BEJÁRATÁT NÉVTÁBLÁVAL IS LÁSSUK EL! HOGY MIÉRT? AZ EGYIK ELENGEDHETETLEN RÉSZE A FENG SHUI-NAK, HA A NEVÜNK JÓL LÁTHATÓ HELYEN VAN.

Felvállaljuk azt, hogy a külvilág előtt nyíltan szerepeljünk, és Önmagunk is kinyíljunk a világ előtt. Ezáltal utat engedünk a lehetőségekre, amik jönnek felénk. Sok ember panaszkodik, hogy nem látogatják őket a rokonok, magányosak, és nem hívják meg őket sehová sem. A fizikai szinten is megjelenik, ha valakinek nincs Névtáblája vagy a postaládájára nincs kiírva a neve. Nem tudnak a világ előtt megnyílni, és Önmaguk lenni. Ha félelem tölt el akkor csak a Vezeték nevedet szerepeltesd. Ha albérletben laksz akkor is használd ezt módszert. Igaz nem vagyunk tulajdonosok de a hatás akkor is elérhet.

A Névtáblának mindig aktuálisnak kel lennie. Mire értem ezt? Ha valaki egy jó ideje már külön él a férjétől, vagy elvált, akkor eljött a névtábla cseréjének ideje.


FENG SHUI TIPPEK KÖZÜL PERSZE HOGY A PÉNZ A LEGFONTOSABB TERÜLET.

JÓ VÁLASZTÁS, HA PIROS A PÉNZTÁRCÁNK?

Semmi esetre sem pedig ez mostanában nagyon elterjedt - tévesen. A GUA szám szerint kell pénztárcát választania mindenkinek magának.

GUA vagy KUA szám kiszámítása: születési évszám, hónap és nap. Tudni kell, hogy a születési évben mikor volt újhold.

Nők és férfiak esetében is másképp számolunk.

Férfiak esetében, ha a születési év 1900-1999 között van, akkor 10-ből vonjuk ki a kapott számot, ha a születési dátum 2000-2099 között van, akkor 9-ből, ha például 1800-1899 között született személy GUA számára vagyunk kíváncsiak, akkor pedig 11-ből.

Nők esetében, ha a születési év 1900-1999 között van, akkor 5-öt adunk a kapott számhoz, ha a születési dátum 2000-2099 között van, akkor 6-ot, ha például 1800-1899 között született személy GUA számáravagyunk kíváncsiak, akkor pedig 4-et.

Példa: 1972.02.01. született Nő GUA száma 4 es.

A születési év utolsó két számjegyével számolunk, de tudnunk kell azt, hogy adott évben mikor volt az újhold.

Magyarázat: 1972-ben az újhold február 25 én volt.

Évszám:72 de itt 71-gyel számolunk 7+1=8 8+5=13=4

Táblázatból mindenki kikeresheti a sajátját! ( ha nem nyílik, akkor az alatta lévő link is jó! )


Amennyiben Te saját magad szeretnéd a Tudatos tértisztítást elvégezni akkor itt a  link hozzá!


Tudatos Tértisztítás Tanfolyam Itt!
Ha meg van a GUA számod akkor a kínai öt elem tana szerint válassz pénztárcát! A kínai öt elem: Fa, (zöld) Tűz, (piros) Föld, (sárga) Fém, (fehér, fémes színek, arany, ezüst,) Víz, (kék, és fekete). De úgy, hogy a gazdagság FA (zöld elemhez igazodva) ne romboljanak hanem építsenek.

Mivel a lakásod délkeleti része a vagyonod, gazdagságod, pénz sarkod, és a GUA számod adja meg a választ a pénztárcád színére. Ha nincs jó áramlásod a pénzel, az otthonod délkeleti részén kutakodj.

Az öt elem szerint ez "Fa" terület. Aminek a színe zöld. A "FA" elemet támogatja még a "VÍZ "elem, annak a színe kék és fekete. Tehát pénztárcának nem jó a piros mert a "FA" elemet a "TŰZ" elem elégeti.

Ha a GUA számod 9-es, ami ugye TŰZ elemű mindenképpen zöld pénztárcában gondolkodj!

Ha a GUA számod 3-as, szerencsés vagy mert zöld, kék és fekete színben is gondolkodhatsz!


JÓK VAGY NEM JÓK A VENDÉGSZOBÁK A FENG SHUI TIPPEK SZERINT?

Az ilyen helyiségek a vendégeknek vannak fenntartva, ha ez nem több mint évi 1-2 alkalom akkor jobban járunk, ha átgondoljuk a funkcióját. Kisebb vagy nagyobb életterületet kihasználatlanul hagyni vétek. Így, hogy nincs áramlás halott terület jön létre. Olyan ez mintha önként elsorvasztanánk olyan területet, ami épp erre a zónára esik. Két lehetőségünk van: sokkal többször hívjunk meg olyan vendégeket, akik ott is éjszakáznak pár napot, vagy átalakíthatjuk a szobát. Újra energetiizáljuk. Az otthonunk más területén még mindig fogadhatunk látogatókat, ahol nyitható ágy vagy matrac várja őket. Itt a lényeg az, hogy az energia mozogjon. Például, ha egy ilyen helyen a 7- Alkotókészség-Gyermek területre esik a vendégszobánk akkor csináljuk egy hobbi szobát oda kreatív tevékenységgel, vagy bármi jöhet. Így oldódhat a szülő, és gyermek között a konfliktus is! Mert ugye van ott mit helyre tenni, ha ez a terület nem volt nyitva az energiáknak.


JÖJJENEK A METSZETT KRISTÁLYOK, CSILLÁROK POHARAK, A FENG SHUI TIPPEKHEZ

TUDTAD, HOGY EZEK A TÁRGYAK AKÁR HALÁLOSAK IS LEHETNEK?

Persze hogy nem, mert nem ez terjedt el a köztudatban. Szóval arról van itt szó, hogy a metszett kristályok szétdarabolják az aurádat, ha a közelében vagy. Azt tanácsolom, hogy ezektől minél hamarabb szabadulj meg! Egy hölgy évekig ilyen kristály csillár lámpa alatt aludt, és rákban halt meg. Gondolj bele, ha ezekre a kristályokat fény éri, hány felé szórja szét sugarait, energiáit? Amennyiben nincs "többlet zóna, terület" a lakásodban, abban az esetben ne használd! Fülbevalók, gyűrűk, amikben metszett kristály van azok sem jók!


AKVÁRIUM MINT FENG SHUI TIPP, DE IDE TARTOZNAK A SZOBAI SZÖKŐKUTAK IS!

Főbejárat bal oldalán úgy, hogy kifelé nézünk a lakásból, de nem tehetjük konyhába, WC-be, fürdőszobába, hálóba, és ahol a konyha egyben van a nappalival ott sem alkalmas. Mégis hová tehető? Víz és fa területekre lehet tenni Észak-karrier, Kelet-család, Délkelet-gazdagság, amennyiben nem esik bele abba a zónába, amit az előbb felsoroltam.

Nyolc piros és egy fekete halnak kell lennie az akváriumba. Ha más halakat szeretnél tenni, ami neked kedvenceid, semmi akadálya nincs. A lényeg, hogy jó érzésed legyen mikor ránézel. Viszont az fontos, hogy mindig tiszta legyen a víz.

NEM UTOLSÓ A FENG SHUI TIPPEKNÉL, HANEM TALÁN AZ ELSŐ, HOGY NE VÁSÁROLJUNK FÖLÖSLEGES KÍNAI DOLGOKAT MINT, SÁRKÁNYOK, BÉKÁK, TEKNŐSÖK, ELEFÁNTOK, PIROS SZALAGON PÉNZÉRMÉK..STB

Tudtad, hogy az elefánt és a teknősbéka csak akkor működnek megfelelően, ha ajándékba kapod azt valakitől? Igen ezt én sem tudtam addig, amíg nem foglalkoztam a Feng Shui tippekkel behatóbban. Ha saját magadnak veszed meg az azt jelenti, hogy kierőszakolod a sorstól, amire még nem állsz készen, és belerokkanhatsz. Teknős jelentése=szerencse, hosszú egészséges élet, folyamatos munka, ami gazdagságot segíti. Az elefánt általános jelentése= szerencse, erő, bölcsesség.

Piros szalagra fűzött pénzérmék a pénztárcában, vagy bárhol azért nem jó, mert a Kínai hagyomány nem illik hozzánk, magyarokhoz. Kínában az emberek a ruhájukra fűzték fel a vagyonukat, és ezért van rajta a lyuk. Nálunk egy lyukas pénzérme a szegénység jele. Te is azt szeretnéd, hogy azzal azonosulj? Nem hiszem. Józan paraszti esszel felfoghatod, hogy ettől bizony nem leszel gazdag.

Ezek csak töredéke a Feng Shui igazi jól működő világából!

Kategóriák