Feng-Shui-Tippek

feng-shui tippek

feng-shui tippek

Feng-shui tippek: Könnyen használható egyszerű feng-shui technikák.

A helyesen alkalmazott feng-shui segít az elakadt energiák beindításában.

Rengeteg téves legenda kering a FENG-SHUI világában. Egy párat most helyre teszünk. Ugye te sem így tudtad?

Mindenek előtt mielőtt bármilyen tárgyat is elhelyezel a leges legfontosabb dolog a LOMTALANÍTÁS, és a TÉRTISZTÍTÁS.  Nagyon fontos, ha ezt nem csináljuk meg jól, nem fog működni semmi. Majd csakis ezek után jöhetnek az energia feltöltési módszerek színekkel, mandalákkal stb. Amit még mondani szeretnék -Semmit ne higgy el, amit itt írok, hanem járj utána magad igaz e!

 

 Az Otthonunk bejáratát Névtáblával is ellássuk el!

Hogy miért?

az egyik elengedhetetlen része a Feng-Shui-nak, ha a nevünk jól látható helyen van.

 

Felvállaljuk azt, hogy a külvilág előtt nyíltan szerepeljünk, és Önmagunk is kinyíljunk a világ előtt. Ezáltal utat engedünk a lehetőségekre, amik jönnek felénk. Sok ember panaszkodik, hogy nem látogatják őket a rokonok, magányosak, és nem hívják meg őket sehová sem. A fizikai szinten is megjelenik, ha valakinek nincs Névtáblája vagy a postaládájára nincs kiírva a neve. Nem tudnak a világ előtt megnyílni, és Önmaguk lenni. Ha félelem tölt el akkor csak a Vezeték nevedet szerepeltesd. Ha albérletben laksz akkor is használd ezt módszert. Igaz nem vagyunk tulajdonosok de a hatás akkor is elérhet.

A Névtáblának mindig aktuálisnak kel lennie. Mire értem ezt? Ha valaki egy jó ideje már külön él a férjétől, vagy elvált, akkor eljött a névtábla cseréjének ideje.nevtabla

nevtabla

Feng-Shui tippek közül persze hogy a pénz a legfontosabb terület.

Jó választás, ha piros a pénztárcánk?

Semmi esetre sem pedig ez mostanában nagyon elterjedt-tévesen. A GUA szám szerint kell pénztárcát választania mindenkinek magának.

GUA vagy KUA szám kiszámítása: születési évszám, hónap és nap. Tudni kell, hogy a születési évben mikor volt újhold.

Nők és férfiak esetében is másképp számolunk.

Férfiak esetében, ha a születési év 1900-1999 között van, akkor 10-ből vonjuk ki a kapott számot, ha a születési dátum 2000-2099 között van, akkor 9-ből, ha például 1800-1899 között született személy GUA számára vagyunk kíváncsiak, akkor pedig 11-ből.

Nők esetében, ha a születési év 1900-1999 között van, akkor 5-öt adunk a kapott számhoz, ha a születési dátum 2000-2099 között van, akkor 6-ot, ha például 1800-1899 között született személy GUA számára vagyunk kíváncsiak, akkor pedig 4-et.

Példa: 1972.02.01. született Nő GUA száma 4 es.

A születési év utolsó két számjegyével számolunk, de tudnunk kell azt, hogy adott évben mikor volt az újhold.

Magyarázat: 1972-ben az újhold február 25 én volt.

Évszám:72 de itt 71-gyel számolunk 7+1=8    8+5=13=4

Táblázatból mindenki kikeresheti a sajátját! ( ha nem nyílik, akkor az alatta lévő link is jó! )

GUA szám

Vagy itt!

Ha meg van a GUA számod akkor a kínai öt elem tana szerint válasz pénztárcát! A kínai öt elem: Fa, (zöld) Tűz, (piros) Föld, (sárga) Fém, (fehér, fémes színek, arany, ezüst,) Víz, (kék, és fekete). De úgy, hogy a gazdagság FA (zöld elemhez igazodva) ne romboljanak hanem építsenek.

Mivel a lakásod délkeleti része a vagyonod, gazdagságod, pénz sarkod, és a GUA számod adja meg a választ a pénztárcád színére. Ha nincs jó áramlásod a pénzel, az otthonod délkeleti részén kutakodj.

Az öt elem szerint ez "Fa" terület. Aminek a színe zöld. A "FA" elemet támogatja még a "VÍZ „elem, annak a színe kék és fekete. Tehát pénztárcának nem jó a piros mert a "FA" elemet a "TŰZ" elem elégeti.

Ha a GUA számod 9-es, ami ugye TŰZ elemű mindenképpen zöld pénztárcában gondolkodj!

Haa GUA számod 3-as, szerencsés vagy mert zöld, kék és fekete színben is gondolkodhatsz!feng-shui-ot-elem

feng-shui-ot-elem

Jók vagy nem jók a vendégszobák a Feng-shui tippek szerint?

Az ilyen helyiségek a vendégeknek vannak fenntartva, ha ez nem több mint évi 1-2 alkalom akkor jobban járunk, ha átgondoljuk a funkcióját. Kisebb vagy nagyobb életterületet kihasználatlannul hagyni vétek. Így, hogy nincs áramlás halott terület jön létre. Olyan ez mintha önként elsorvasztanánk olyan területet, ami épp erre a zónára esik. Két lehetőségünk van: sokkal többször hívjunk meg olyan vendégeket, akik ott is éjszakáznak pár napot, vagy átalakíthatjuk a szobát. Újra energizáljuk. Az otthonunk más területén még mindig fogadhatunk látogatókat, ahol nyitható ágy vagy matrac várja őket. Itt a lényeg az, hogy az energia mozogjon. Például, ha egy ilyen helyen a 7- Alkotókészség-Gyermek területre esik a vendégszobánk akkor csináljuk egy hobbi szobát oda kreatív tevékenységgel, vagy bármi jöhet. Így oldódhat a szülő, és gyermek között a konfliktus is! Mert ugye van ott mit helyre tenni, ha ez a terület nem volt nyitva az energiáknak.vendegszoba

vendegszoba

Jöjjenek a metszett kristályok, csillárok poharak, a FENG-SHUI tippekhez

Tudtad, hogy ezek a tárgyak akár halálosak is lehetnek?

Persze hogy nem, mert nem ez terjedt el a köztudatban. Szóval arról van itt szó, hogy a metszett kristályok szétdarabolják az aurádat, ha a közelében vagy. Azt tanácsolom, hogy ezektől minél hamarabb szabadulj meg! Egy hölgy évekig ilyen kristály csillár lámpa alatt aludt, és rákban halt meg. Gondolj bele, ha ezekre a kristályokat fény éri, hány felé szórja szét sugarait, energiáit? Amennyiben nincs "többlet zóna, terület” a lakásodban, abban az esetben ne használd! Fülbevalók, gyűrűk, amikben metszett kristály van azok sem jók!

kristály

kristályAkvárium mint Feng-shui tipp, de ide tartoznak a szobai szökőkutak is!

Főbejárat bal oldalán úgy, hogy kifelé nézünk a lakásból, de nem tehetjük konyhába, WC-be, fürdőszobába, hálóba, és ahol a konyha egyben van a nappalival ott sem alkalmas. Mégis hová tehető? Víz és fa területekre lehet tenni Észak-karrier, Kelet-család, Délkelet-gazdagság, amennyiben nem esik bele abba a zónába, amit az előbb felsoroltam.

Nyolc piros és egy fekete halnak kell lennie az akváriumba. Ha más halakat szeretnél tenni, ami neked kedvenceid, semmi akadálya nincs. A lényeg, hogy jó érzésed legyen mikor ránézel. Viszont az fontos, hogy mindig tiszta legyen a víz.

akvárium

akvárium

Nem utolsó a Feng-shui tippeknél, hanem talán az első, hogy ne vásároljunk fölösleges kínai dolgokat mint, sárkányok, békák, teknősök, elefántok, piros szalagon pénzérmék..stb

Tudtad, hogy az elefánt és a teknősbéka csak akkor működnek megfelelően, ha ajándékba kapod azt valakitől? Igen ezt én sem tudtam addig, amíg nem foglalkoztam a Feng-shui tippekkel behatóbban. Ha saját magadnak veszed meg az azt jelenti, hogy kierőszakolod a sorstól, amire még nem állsz készen, és belerokkanhatsz. Teknős jelentése=szerencse, hosszú egészséges élet, folyamatos munka, ami gazdagságot segíti. Az elefánt általános jelentése= szerencse, erő, bölcsesség.

Piros szalagra fűzött pénzérmék a pénztárcában, vagy bárhol azért nem jó, mert a Kínai hagyomány nem illik hozzánk, magyarokhoz. Kínában az emberek a ruhájukra fűzték fel a vagyonukat, és ezért van rajta a lyuk. Nálunk egy lyukas pénzérme a szegénység jele. Te is azt szeretnéd, hogy azzal azonosulj? Nem hiszem. Józan paraszti esszel felfoghatod, hogy ettől bizony nem leszel gazdag.

piros-szallagon-penzerme

piros-szallagon-penzerme

 

Ezek csak töredéke a Feng-shui igazi jól működő világából!

Hamarosan jelentkezem a folytatással!

Ha egyedül nem boldogulsz kérj tanácsadást, segítséget!

Rendelj a Lélek-Sors-Segítő Szolgáltatásaiból! --> Katt ide!

Szeretettel várom jelentkezésedet!