Ji-king

Ji-king táblázat

Ji-king táblázat

 
 

ji-king

De mi is az a Ji King? „A Változások Könyve” Ez a könyv más, mint a többi. Több évezred bölcsességével, Kína szellemével.

 

Akárcsak a Feng-Shui, ez is Kína egy darabja.

Mérhetetlenül sok kérdésemre kaptam általa választ, több mint egyszerű jóslás; tudatalattinkba beférkőzve ad tanácsot, hogyan viselkedjünk egy-egy élethelyzetben.

Fontosnak tartom, hogy sok ember megismerhesse, és tanuljon belőle.  Akkor tudod igazán használni, ha megnyílsz előtte, megismered a Kelet más, de ugyanakkor csodálatos kultúráját. Rohanó világunkban szinte észre sem vesszük a körülöttünk zajló dolgokat. Ha problémánk akad a munkahelyünken Szimbolikus Szellemi Piramis Tarot, szomorúak vagyunk, ha fizetésemelést kapunk, az örömmel tölt el minket. Sajnos mi, modern emberek elszakadtunk a természettől, már nem óvjuk és tiszteljük, csupán használjuk azt.  Már nem vesszük észre azokat az apró örömöket, amit a természet nyújt számunkra. De álljunk meg egy percre! Nézzünk meg egy falevelet, egy nyíló virágot és vegyük észre, mennyi szép dolog vesz körül minket!

A Ji King a bölcsességek könyve. Amikor a kezedbe veszed, és felteszel egy kérdést, az ősi kínai Bölcsek adnak rá választ.

Olyan választ, ami talán a Te fejedben is megfordult már, de mégsem hallgattál az érzéseidre. A könyv eredete ködbe veszett, csupán legendákban olvashatunk róla. Úgy tartják, ősének megalkotója Fu-hszi, a misztikus Isten/király volt. A könyv, akárcsak a Tarot- vagy magyar kártyából történő jóslás, a természetfelettin alapszik. Velünk ellentétben tévedhetetlen; mindig igaz tanácsot ad, csak néha Mi, emberek nem vagyunk elég bölcsek ahhoz, hogy megértsük. És ami a legjobban érdekelhet: hogyan is kell használni ezt a csodálatos alkotást? Talán most azt hiszed bonyolult, hieroglifákkal teli lapokat fogsz látni, értelmezhetetlen szövegezéssel. De nem ez fog történni. A jósláshoz Neked csupán három pénzérmére van szükséged, melyeket hatszor kell feldobnod. Minden egyes dobásnál kapsz egy Jin- vagy Jang jelet, melyekből végül összeáll a jósjel. A megfejtéshez nincs használati utasítás, hallgass a megérzéseidre, és megérted a Bölcsek üzenetét!

 

Szeretettel várom jelentkezésedet!

e-mail

dkatalin33@gmail.com