Gyere ki az adósságból könnyedén!

2020.08.19

Gyere ki az adósságból könnyedén!


 Saját történet : 2010 -et irtunk, amikor árverezésre került, az egy telken lévő 2 darab  családi házunk. Tudtam, hogy nem tudunk hova menni. Én és a két gyerekem. Vagy a híd alá, vagy pedig a testvéremhez, aki Németországban él.  Előzményekről  inkább nem mesélek  az már a múlt. Az adósság az adósság nem tudod eltörölni.De akkor hogyan lehetséges könnyedén megoldani? Érdekes szituáció volt. Két különböző  időpontban tudtam kihozni csak a gyerekeimet. Akkor Magyarországon a Polgármesteri hivatalba dolgoztam. A Polgármester azt  mondta, hogy fenntartja a helyemet még három hónapig, hogyha meggondolnám magam és visszajönnék. Két hónap után sikerült egy lakást bérelnünk Németországban, ami nem volt egyszerű, de meglett.

2017 augusztusában találkoztunk az "Access"-el. Ősszel már Gran Canaria-n voltunk, egy Being You ( önmagadként létezés ) egy hetes tanfolyamon Kovács M. Angélával. Akitől megkérdeztem, hogy mit csináljak a deviza hitelemmel.  Nagyon nem szeretném, hogy a gyerekeim örököljék. Mire ő azt válaszolta, hogy kezdjem el visszafizetni. Az ellenállásom nagyon nagy volt ezzel kapcsolatban. "Felhúztam a falaimat. " A nézőpontjaim teljesen mások voltak ezzel kapcsolatban.   A megengedés nagyon távol állt tőlem akkor. Nevelem a két gyerekemet egyedül és az exférjem semmivel sem támogatott. Majd hazajöttünk ebből a táborból és a lányom azt mondta, hogy kezdjem el kiszámolni hogy mennyit kellene fizetni. A nyomógombomat másnap is megerősítette azzal a erős nyomatékkal hogy hajlandó legyek fizetni. Itt a hajlandóságon volt a hangsúly! Lányom többszöri felszólítása után kiszámoltam. Mondtam: oké Hajlandó vagyok, Kezdjük el mi más lehetséges még?  Másnap a polgármesteri hivatalból kaptam egy levelet (email), hogy a nagyobb házat a polgármester árverezés útján megvette. Waaoo.  Ekkor már tudtam, hogy az energiák dolgoztak. A hajlandóság meghozta a sikert, amikor leengedtem a falaimat  és nem ellenállásból működtem.  Elindult valami, de még mindig ott volt a kicsi ház amin hitel volt. Annak a fele részét szinten árverezés útján potom összegért megvette a Polgármester. Az èn részemre minden mást ráterheltek. Háromszor annyi hitel volt rajta, mint amit felvettünk. Továbbra is kérdésben maradtam (voltam) . Mi más lehetséges? Hogyan lehet ez még ettől is jobb?  Felhívtam a magyar követeléskezelő Zrt - t , mert valahol a számokkal nem stimmeltek a dolgok. Kevesebbért vette volna meg a Polgármester, mint amennyit követeltek. Azt mondták, hogy a fennmaradó részt nekem még fizetnem kell.  Ez az összeg elég sok. Ekkor fogadtam egy ügyvédet. Még mindig kérdésben. Mi a legnagyobb hozzájárulás az ügyhöz? Mi más lehetséges ? Hogyan lehet ez ettől is jobb? Az ügyvéd annyit tudott intézni, hogy a Polgármesteri Hivatal megveszi az én részemet. És pont,  és nem akarják elengedni a fennmaradó részt. További kérdések: A szokásos. engedéssel, lazasággal, könnyedén, örömmel és ragyogva. Hogyan is lehet ez még ettől is jobb? Mi más lehetséges?  Az ügyvéd kiagyalta, hogy Ö ezt nem érti, mert ha nincs már rajta fedezet mit is követelnek? Ha nem engedik el, perelünk újra, fedezet nélküliség miatt. Majd mikor megtörtént az adásvételi szerződés  az ügyvéd felhívott, hogy a többi részt eltörölték. Jupijjjeee!!!
Mondanom sem kell nagy volt az örömöm. Majd kiugrottam a bőrömből, hogy  az "Access" kérdéseivel és a könnyedséggel és a választással és a hajlandósággal mit is lehet elérni. Úgyhogy, akinek devizahitele van, próbálja meg nem ellenállásból működtetni a dolgokat hanem megengedésből és kérdésekből.

Mert minden lehetséges, semmi sem lehetetlen és így nyílt nekem egy tér a további terveim megvalósítására. Aminek nagyon nagyon örülök! Köszönöm és HÀLA!