Horoszkóp

2017.07.27

Napi, heti, éves, születési horoszkópok.Az égitestek kölcsönös helyzete az emberek jellemeivel összefüggésbe hozhatók.

Honnan ered a Horoszkóp?


Honnan ered a Horoszkóp?

Honnan ered a Horoszkóp?

Manapság megszámlálhatatlan sok fajtája létezik a horoszkópnak.

 • Napi,

 • Heti,

 • Havi,

 • Évi,

 • Karma,

 • Születési,

 • Párkapcsolati,

 • Szerelmi,

 • Üzleti,

 • Kínai,

A Horoszkóp egy nagyon Ősi tudomány.

Régi civilizációkban is fontos szerepe volt. Sok- sok generáció megfigyeléseiből alakult ki. Az égitestek kölcsönös helyzete az emberek jellemeivel összefüggésbe hozhatók. És ezek nem csak személyekre hanem országokra, társadalmi csoportokra is igaznak bizonyult. Nálunk a Közel-Keleti Asztrológia terjedt el. Távol-Keleten a Kínai Asztrológia. Egymás között sok hasonlóságot is felfedezhetünk. Az asztrológia jelentése = Csillagtudomány.

Egy ausztrál történelemtudós (Alexander Marschack) állítása szerint egy Közel-Keleti ásatás során csontokon kivehetők a Hold ciklusai. Ami alapja volt az akkori paleolit kor Horoszkóp elődjének. A leletek több mint 25000 évesek! A Sumérokra és más népekre is jellemző volt az égbolt kémlelése. Akkoriban ez csak a tudósok, papok, uralkodók kiváltsága volt. Az Akkádok Vénusz imádók voltak. A feljegyzéseikben eleinte a Nap, Hold és a Vénusz planétát jegyezték, de később a Szaturnusz bolygóig bezárólag tudtak számításokat készíteni. Majd megszületett az ekliptikát 12 egyenlő részre és 30 fokos szögekre osztott Horoszkóp rendszer. Az ekliptika a Nap útja vagy pályája, amit egy év alatt látszólagosan tesz meg az égbolton. A kínaiak voltak az elsők, akik a mezőgazdaságban is kezdték használni a Horoszkópot.

Horoszkóp Érdekesség

Tudtad, hogy vannak olyan népcsoportok, amikor az esthajnalcsillag reggel megjelenik bezárják az ablakokat? Miért? Félnek az ártalmas hatásoktól? Az esthajnalcsillag a Vénusz. A görögök még azt hitték, hogy ebből két csillag van. Egyik, ami este jön fel elsőnek majd reggel egy másik. De ez a kettő ugyan az. Ez a szerelem Istennőről Vénuszról kapta nevét.


Kinek köszönhetjük a Horoszkópot?

A ma ismert Horoszkópot a Görögöknek köszönhetjük. Először az uralkodóknak, nemeseknek, katonáknak és családtagjaiknak készíttették az asztrológusok. Majd a kereskedelem beindulásával utazók, hajósok, kereskedők is érdeklődtek. Akik karavánjaikkal terjesztették a Horoszkópot. Innen indult el a görög (Delphoi) és az egyiptomi (Alexandra) jósda is. Elterjedését a keresztény egyház ördögi dolognak titulálta. Így csak titkos szervezetekben lehetett Horoszkópot készíteni és az Asztrológiával való foglalkozást művelni. Akiket rajta kaptak kerékbetörés és máglyán égetést kaptak. Galileo Galilei volt az első, aki teleszkópot is használt a bolygók feltérképezéséhez.

Az emberek életében a Horoszkóp először az társadalmi történések szerepére irányult. Háborúk kimenetelét és országok sorsát elemezték. Később az emberek saját sorsukra és a családtagjaikra is kíváncsiak lettek.

Ismered a saját Horoszkópod?

Bulvár Horoszkóp mondandója nagyon általános és semmit mondó mégis szeretik olvasni az emberek. A nagy érdeklődés azért van, mert egy kis pluszt ad a mindennapokhoz.

A Születési horoszkóp: Születési hely és pontos időpont alapján tökéletes térképet kapsz Önmagadhoz és az életedhez. A jelek, ami egy kör bejesében van értelmetlen. De minden tanulható és kiértékelhető! Így kaptak helyet az asztrológusok.

Mit tartalmaz egy Horoszkóp?

 • A kör közepén a nagy semmi a boldogság, az egység, a forrás, a béke ahová el szeretnénk jutni az életünk végére. Ahol 100%-os a szeretet és tudatosság.

 • 10 bolygót: Nap, Hold, Vénusz, Mars, Merkúr, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó.

 • Kettő Hold csomópontot: Spiritualitás fejlődés szempontjából Karmikus pontok.

 • Négy főtengelyt: Aszcendens, Deszcendens, IC,(Immum Coeli) DC, (Medium Coeli)

 • Tizenkettő asztrológiai házat:

I. ház: Kos ház: Én ház, ami a külvilágba képviseli az egész életünket. Életünk mini univerzuma.

2. ház-: Bika ház: Fizikai testünk alapkarakterünk, vagyonunk, értékeink, életünk és egészségügyi állapotunk.

3. ház: Ikrek ház: Testvérek háza, saját gyermek és belső gyermek háza.

IV. ház: Rák ház: Otthon család, fészek, ingatlan. Első 18 életévünk lenyomata. Itt jövünk világra ezért ez nagyon fontos terület, hogy milyen energiával lépünk be.

5. ház: Oroszlán ház: Párkapcsolat területe. A felnőtt életünk 18 éves korunktól.

6. ház: Szűz ház: Mindennapi élet rutinjának mozgatórugója. Munka is de az kisebb mértékben. Inkább hogyan tankolunk hogyan viselkedünk a napi feladatoknál.

VII. ház: Mérleg ház: A párkapcsolat magasabb iskolája. Amikor már közös otthonban folytatódik a párkapcsolat. Szociális viszonyaink alakulása.

8.ház: Skorpió ház: Minden itt van, ami nem sikerül vagy amit titkolunk de kiderül. A tudatalattink forrongó bugyra.

9. ház: Nyilas ház: Spiritualitás, külföld és magasabb távlati célok háza.

X. ház: Bak ház: Aktív munkaterület. Karrier, vagy tanulmányok háza.

11. ház: Vízöntőház: Jövő, cél és perspektíva és a legjobb barátok háza.

12. ház: Halak ház: Legmélyebb kincseink háza. Titkok melyek nem derülnek ki.


Mire jó a Horoszkóp képlet?

 • Nagyon sajnálom, hogy nem tanítják meg a gyerekeinknek az iskolába azt, hogy mire született miben tehetséges, melyek lehetnének a képességei. A számmisztika is nagy segítség ebben de a horoszkóp képlet még nagyobb rálátással segít.

 • A párkapcsolatainkba miért vonzunk be mindig ugyan olyan vagy hasonló eseteket?

 • Előző életeinkből és kora gyermeki éveinkből hozott minták alapján működünk?

 • Blokkok, akadályok, belső sérülések, érzelmek fogságában élünk?

Kérdések és még kérdések, melyekre a válasz a horoszkópodban is benne van!

A horoszkópunk a tudatalattink feltérképezésének megértésével egy tisztább világosabb életet élhetünk. Tudatos munkával sokkal előrébb juthatunk a céljaink álmaik megvalósításában. Az önfejlesztést minél hamarabb megtanuljuk annál hamarabb megértjük kik vagyunk.

A horoszkóp nem csak mutatja a hibákat, hanem a megoldások kulcsa is a születési képletben vannak!