Lélek-Tudatszint-Emelkedés

2017.04.02

 Tudtad, hogy van a Léleknek-Tudatszintjei, amiket át kell szakítani ahhoz, hogy spirituálisan fejlődj és emelkedj?

Lélek-Tudatszint-Emelkedés


Lehet te is olvastad David R. Hawkins az "Erő kontra erő" című könyvét, melyben leírja tudatszinteket. Sorba a következőket nevezte meg: szégyen, bűntudat, fásultság, bánat, félelem, vágyakozás, harag, büszkeség, bátorság, pártatlanság, hajlandóság, elfogadás, észszerűség, szeretet, öröm, béke és a megvilágosodás. Behatározhatod Te is magad hol helyezkedsz el. De még arra is jó, hogy kollektíva hol helyezkedik el vagy egy-egy ország nép társadalom. Van amikor úgy érezheted, hogy egy-egy szinttel feljebb kerültél, de vagy hogy mindegyiket tudod ismered bejártad, de úgy általában van egy szint, ami tartósan meghatározza az állapotodat. Azt, hogy egy másik szintet elérjünk jelentős változásra van szükségünk. Radikális változáshoz önismeretekben jártas Lélek-Sors-Segítőt is igénybe vehetsz, hiszen felismerni sem könnyű nemhogy változtatni rajta. Az viszont biztos, hogy ha sikerül akkor az illető egész élete megváltozik. Tudatosság és bátorság az, ami ebben segít. Próbáljunk úgy hozzá állni, hogy egyik szint sem hibás vagy jobb a másiknak. Kihívásnak tekintsd és akkor könnyebb, Engedd meg magadnak a könnyedséget.


Nézzük a Tudatszinteket

 1. Szégyen szintje:A befelé fordulás, félénkség és visszahúzódás jellemzi.Neurotikus állapot a domináns. Aki ilyen az sokszor úgy érzi, hogy elítéli Őt az egész világ. Hallucinációk és paranoiás is sok esetben előfordul náluk. A szégyenérzetét sokszor merevséggel vagy maximalizmussal próbálja egyensúlyba hozni az érzéseit.

 2. Bűntudat szintje: Itt azok az emberek vannak, akiknek cselekedeteiben a bűntudat van és ezt másokra is szeretné ráerőltetni. Amikor Ő okoz valakinek manipulációval büntetést vagy neki okoznak úgy, hogy befolyásolják és megbüntetik.

 3. Fásultság szintje: Az emberek úgy látják az ilyen embert, mint akit meg kell menteni valamitől. Mintha áldozat és mártír lenne egy szerepkörben. Aki ezen a szinten van számára az élet értelmetlen és nem találja a jövő céljait. Kétségbe van esve és reménytelenség érzésein nem tud tovább lépni.

 4. Bánat szintje: Aki itt van annak az élet tele van szomorúsággal, és az elveszett dolgokon és a múlton rágódik. Az életkörülményeit a bánat és a tartós melankólia hatja át. A bús dolgok miatt úgy érzi semmi sem pótolhatja az elveszett időket.

 5. Félelem szintje: Gátlások és félelmek nem engedik tovább a személyes fejlődést. Azoktól az emberektől vár segítséget, akik hasonló cipőben már jártak és sikerült megoldani az életüket. A kétségbeesés érzése gátat szab az érzelmi kiszabadulásából.

 6. Vágyakozás szintje: Sok mindenre vágyakozik például: anyagiakra, díjakra, elismerésekre. Ez függőség szintjei is: cigi, pia, drog, étel. Erőfeszítésekre is képesek vagyunk, hogy az általunk vágyott dolgot elérjük. Ha így tekintünk rá a felhalmozás és kapzsiság szintjei is lehet. Amikor egy óhajtott vágyat már kielégítettünk egy új következik, melynek eleget kell tennünk. Ennek okából mindig nagyobb értéket kell összegyűjtenünk melynek rabjaivá válunk.

 7. Harag szintje: A vágyak nem eléréséből frusztráltakká válhatunk, ami haraggá alakulhat. Ami tettekre sarkal, melynek lehetnek romboló vagy építő jellegéi. Ha rombol és igazságtalanság vezérli akár társadalmilag forradalommá növi ki magát. Egyéni sorsokban függőséghez és utálattá változhat, mely maró hatású az élet összes területén.

 8. Büszkeség szintje: Emberek többsége ezt a szintet akarja elérni. Amikor társadalmilag karrier szinten elismerést és tekintélyt szerzünk. Az előző szintekhez képest ez itt már szépnek jónak látszó, de ez a szint elég labilis, sérülékeny, mert külső tényezők befolyásolják. Ha nem támogat bennünket a külvilág visszasüllyedünk az előző szintre. Ilyenkor büszkék vagyunk, hogy elértük ezt de az árnyékos oldal az arrogancia is jelen van, ami a személyes fejlődésünknek nem tesz jót.

 9. Bátorság szintje: A tettek mezején vagyunk. Tanulunk és fejlődünk, ami már nem is tűnik nehéznek. Cselekedeteink, lehetőségeink, megtapasztalásaink előre mozdító hatására változunk. Itt válunk edzetté és erőssé. A bátorság erővel, motivációval és inspirációval lát el bennünket. A félelmeink, ha jelen is vannak szembenézünk velük és tovább tudunk lépni.

 10. Pártatlanság szintje: Ez már érzelmileg stabil szint. Nem tudnak eltántorítani a célunktól. Ha például több lábon állunk és az egyik dolog nem sikerül akkor sincs semmi vész majd a másik beválik. Itt már nincs az a félelemérzés, hogy akkor mi lesz ha......Mint ahogy a bohóc is mondja: "Van másik!" A fekete és fehér színen kívül már mást is észreveszünk. Rugalmasabban kezeljük a dolgainkat megengedőbben. Nem érdekli a konkurencia vagy vitás helyzetek nincs már félelemérzés és nem is próbál másokat befolyásolni.

 11. Hajlandóság szintje: Gyors fejlődés tapasztalható ezen a szinten, mert az élet drámáin, problémáin sikerül felülkerekednie és túltenni magát. Tehát az életét 100%-ban éli. A siker szinte magától jön. Tisztességesen hajlandó dolgozni és ha alacsonyabb pozícióba kerül nem érzi alábbvalónak magát. Szívesen segít másokon és hozzájárul a társadalmi jóléthez is.

 12. Elfogadás szintje: A boldogság már magunkból ered és csak magunknak köszönhetjük. Nem riadunk vissza nehéz munkától. Hosszú távú céljain fontosabbá válnak. Külső tényezőktől nem várjuk a megoldást. Azok a dolgok melyek régen jó és rossz kategóriába voltak most értelmetlennek tűnnek. A reális problémák megoldásán dolgozik. Az élet számára aktív és nincs rejtett szándék mögötte. Nem azok fogják az élet örömeit adni, ami rajtunk kívül áll, hanem ami belülről jön. Ugyanígy a szeretetet sem mástól várjuk el, hanem magunktól belülről kell éreznünk.

 13. Észszerűség szintje: Nobel-díjasok szintje vagy tudomány szint. Racionális világ, ami nem vezet közelebb az igazság megismeréséhez. A tudomány elengedhetetlen és komoly a mai világban. Viszont akadályoz a következő tudatszint elérésében. Amennyiben nem vagyunk képesek túltekinteni fölötte, és befogadni, hogy mi más lehetséges még?

 14. Szeretet szintje: A kollektívában a szeretet egybeolvad a vonzalom, birtoklás, függőség, erotika, kontroll, újdonság, rajongás fogalmával. Pedig ezek a függőséghez tartoznak. Az igazi szeretet viszont nem ilyen hanem tartós változatlan és feltétlen. Külső tényező nélküli és állandó. Megbocsájtás és gondoskodás jellemzi a szeret erejét.

 15. Öröm szintje: Spiritualitás szintje, ahol igazi gyógyulás és pozitív hozzáállás jellemzi. Bármilyen nehézség jön képesek vagyunk megőrizni higgadtságunkat és optimizmusunkat.

 16. Béke szintje: Nagy spirituális tanítók szintje. A vallást feleslegessé teszi hiszen minden egy. Tiszta tudat, ahol minden eleven és energia.

 17. Megvilágosodás szintje: Nagyon ritka. Krishna, Buddha és Jézus, akik ezt a szintet elérték. hol az Univerzummal azonos szinten vagyunk. Ez az emberi tudatnak a legmagasabb megélése.