Milyen csodálatos ajándék a változás?

2018.09.29

Ha felülírjuk a félelmeinket, hiedelmeinket új terek, új ajtók nyílhatnak az életünk minden területén.

Milyen csodás ajándékokat hozhat nekünk a változás?


Az emberi viselkedésre jellemző hogy vágyjuk, a változást, de félünk tőle, ezt rosszul tesszük. A félelem teréből nem tud pozitív megélésű lenni, de ha át tudunk kapcsolódni a bőség terébe azzal, hogy, felülírjuk, a téves hiedelmeinket új terek új ajtók nyílhatnak az életünk bármely vagy akár minden területén. Ezt több módon érhetjük, például részt vehetünk önismereti tanfolyamon vagy válaszhatunk valamilyen tudatosságot elősegítő technikát, mint például az Access Consciousness rendszere.
Megtalálhat egy jobban fizető állás vagy felvirágozhat az üzletünk és akár a szerelem is ránk találhat. A bőség teréből tudunk olyan dolgokat teremteni, amivel egy szeretetteljesebb egy sokkal értékesebb vagy boldogabb állapotban tudunk létezni. Minél jobban ismerjük, magunkat annál könnyebben létre tud jönni ez a változás.

Dolgozz az önismereteden és Valósítsd meg a vágyaidat!


Kinek mi a vágya abban tud ez megmutatkozni. Nagyon fontos az önelfogadás kapcsán, hogy megtanuljunk együttműködni az egonkkal. Ez a mi döntésünk volt, amikor leszülettünk, hogy ilyen testben, ilyen feltételek mellett ilyen környezetben ilyen körülmények között éljük az életünket. Ennek az ego is a része. Az elménk a gondolataink, minden, ami vagyunk itt és most.

Hogyha el tudjuk sajátítani azt, hogy hogyan szeressük meg önmagunkat és ez itt az önelfogadással kéz a kézben jár, akkor egy kiegyensúlyozott stabil életvitelünk, életformánk lehet. Ez a stabilitás megnyilvánul az életünk minden területén és nem azáltal minősítjük a boldogság állapotot, hogy most éppen általunk jónak vagy rossznak titulált dolgok történnek velünk.

Soha ne add fel, ne szállj ki!

Ha van egy olyan nap, ami nem sikerül olyan jól, mint minden más nap nem taszít a kétségbeesésbe. Hétből öt nap nagyon jó kettő meg kevésbé, mert történnek bosszantó dolgok meg olyanok, amelyeket jobb lett volna, kihagyni. Erre nézhetünk egy másik nézőpontból is, hiszen ez is az életünk része és ez is belefér, mert ott van az önelfogadás energiája.
Megélhetjük a bosszankodást is például a közlekedésben ahol nehéz mindig nyugodtnak és higgadtnak lenni. Vannak forgalmi helyzetek a birkatürelmű sofőrt is ki tudják hozni a sodrából.

Törekedj az ítéletmentességre

Fontosnak az ítélkezés mentességre való törekvés, mert hogyha saját magunkat elkezdjük elfogadni, akkor a rajtunk kívül állókat is elkezdjük tudni elfogadni.
Már nem ítélkezünk, vagy nem zsigerből fogunk valakit megítélni, minősíteni bizonyos helyzetek alapján, hanem bele tudunk érzeni a helyzetébe és megértjük az ő nézőpontjait. Ez nem jelenti azt, hogy egyet is kell vele értenünk, de megértjük a cselekedeti mozgatórugóit. Bizonyára mások is felfedeznek bennünk számukra kevéssé rokonszenves tulajdonságokat vagy viselkedést.

Az már egy komoly lépés, ha mindenkiben meg tudjuk látni a jót. Ehhez fontos az önismeret ismerni a saját erősségeinket, gyengeségeinket és elismerni magunkat. Önmagunk elismerése önítélet nélkül megkönnyíti, hogy mások nagyságát is elismerjünk anélkül, hogy azt éreznénk, hogy versenyezni kell velük. Empatikusabbá válunk mindennel és mindenkivel szemben, kialakul az együttérzés ez az önelfogadás folyamatának fontos eleme.

Mind egyek vagyunk

Előbb vagy utóbb ráébredünk arra, hogy mind egyek vagyunk. Van egy forrás energia a mindenség teremtő energiája, amelynek mindannyian a részei vagyunk ez egy csodálatos dolog. Mindannyian a mindenség része vagyunk . A világnak az illuzórikus mivolta mutatja, hogy elhisszük azt, hogy mondjuk ő egy tolvaj vagy egy hazug ember vagy ilyen, olyan, amolyan, de mindenki megszületett valamikor. Volt csecsemő, volt gyermek, voltak szülei. Kapott vagy nem kapott szeretetet, kapott vagy nem kapott gondoskodást. Ezek alapján a tapasztalások alapján kialakultak programjai, amelyek aztán elkezdtek működni és megnyilvánulni a mindennapi életében. Kölcsönhatásba lépett az emberekkel az által hogy szocializálódott. Kialakultak emberi kapcsolatai és az által hogy ő formálódott szocializálódott és érték különböző impulzusok, ingerek az alapján a mintái elkezdtek dolgozni és azzá vált, amivé vagy akivé.

Tedd tudatossá a fejlődésedet

Tulajdonképpen ez is egy fejlődési folyamat. Hogyha egyénenként eljutunk az önelfogadás szintjére, fogadjuk, hogy mindenki más életet más utat választ. Erről horoszkóp készítés által is szerezhetünk információkat. Máshogyan szeretné megtapasztalni ezt a fizikai valóságot ebben az életében amiben, van jelenleg. Ez nem jó, nem rossz. szeretném nincs olyan hogy följebb vagy lejjebb. Előrébb meg hátrébb. Mindenki van egy adott helyzetben, ezért is nagyon fontos hogy megtanuljuk, hogy ne viszonyítsunk magunkat másokhoz.
Magunkhoz mérten nézni a változásokat, én honnan jövök, merre tartok. Mindenkinek más az útja, más összetevői vannak, hiszen más mintázatokkal mintázat egyvelegekkel jövünk a világra. Mindenkinek egyedi életfeladata van. Ezeket gyakran nem is tudjuk, csak kibontakozik az életünk során.