Milyen egy Tudatos Pár-Kapcsolat?

2019.04.28

A Tudatos Párkapcsolatot elsősorban önmagunkkal kezdjük. Az intimitás 5 elemével:

Tisztelet, Bizalom, Megengedés Sebezhetőség és Hála.

Ha ezek megvannak Önmagaddal, akkor kezdődhet el az igazi munka!

Milyen egy Tudatos (Pár)Kapcsolat?

A Tudatos Párkapcsolatot elsősorban önmagunkkal kezdjük. Tisztelet, Bizalom, Megengedés Sebezhetőség és Hála. Persze ez igaznak kell legyen nem csak a párkapcsolatainkra, hanem mindenre akivel vagy amivel kapcsolódunk. Amikor Önmagaddal ezek megvannak akkor vagy az aki valójában vagy. Egy végtelen lény aki sebezhető, megengedő, hálás és aki nagyra becsüli Önmagát.

Ha már az előző bejegyzésben a Tudatosságról esett szó, most írnék kicsit a párkapcsolatokról. Ez azokat is érinti, akiknek van párkapcsolatuk, akiknek nincs vagy akik csak szeretnének, és még azokra is vonatkozik ez, akik nem is akarnak (pár)kapcsolatot.

Bármelyik is vagy tudd azt, hogy nem csinálod rosszul. Nem vagy hibás ha nem szeretnél. Hiszen egy kapcsolat elsősorban önmagunkkal a testünkkel a lényünkkel kellene, hogy összhangban legyen. Milyen legyen az összhang? Hajlandó vagy e Tiszteletben tartani magadat? Bízol e magadban? Hajlandó vagy e Megengedő és Sebezhető lenni? Hogyan állsz a Hálával és Nagyrabecsüléssel?

A sebezhetőség kicsit másképpen :Amikor azt gondolod valakiről hogy ellened áskálódik, pedig épp hogy érted tesz dolgokat. (Kopernikuszi csavar a dologban.) Miért is gondolod ki előre azt hogy az rossz? Holott lehet ez visz előre? Hajlandó vagy sebezhető is lenni?

Ha jelenleg párkapcsolatban élsz elkezdenéd e ezeket kérdezni:

  1. Ha teljes tiszteletben lennék magammal, akkor ma mit választanék? Ha tiszta szívből bíznék a partneremben ma mit tennék másképp, hogyan viselkednék?

  2. Hogyan léteznék ma és minden egyes nap, ha hálás lennék mindenért, önmagamnak és a partneremnek is? Mi lenne ha ma ez elkezdődne?

Sokan kerestek fel párkapcsolati problémákkal. Azt kellene itt tisztába tenni, hogy a párkapcsolat nem szól sem a szexről, sem arról, hogy majd ha ketten lesztek akkor mi lesz. Verjétek ki a fejetekből azt, hogy ketten vagytok. Két különálló egyedi lények vagytok, akiknek vannak szokásaik, dolgaik és terveik. Amikor valakivel közelebb kerülsz ezeket nem adod fel, hanem több vagy azáltal hogy vele vagy.

Tehát nézzük mi kellene egy tudatosabb párkapcsolathoz?

Amikor első randira mész ezeket a kérdéseket tedd fel:

  1. Ha találkozok vele több leszek ez után?

  2. Amikor már többször találkoztok: Azzal hogy vele vagyok hozzáad az életemhez, vagy inkább elvesz? Ha úgy érzed elvesz, ne randizz vele többet. Kérj mást! Kérj ettől sokkal jobbat sokkal többet!

  3. Amikor vele vagy hozzájárulsz e az ő életéhez csak azzal, hogy ott vagy mellette?

  4. Hoz e pénzt a kapcsolatotok azzal ha csak pusztán mellette alszol, lélegzel eszel és teszel dolgokat? Segítesz e neki, hogy több pénzt teremtsen? És fordítva?


Ugye nem gondolkoztál el azon, hogy amikor valakivel találkozol milyen ígéretet tettél neki az előző életeidben? Vannak olyan régi szokások amiket vérszerződésél, ígéretekkel rögzíttetünk. Hallottál már arról, hogy Indiában például úgy hazásodnak, hogy erre az életre és a rá következő 7 életre kötnek fogadalmat? Ezeket a fogadalmakat, hűbéresküket, ígéreteket mind eltörölnéd és semmisé tennéd?

Az Access Consciousness a kapcsolatokról azt mondja, hogy távolság két ember között. Mennyi távolságot, élvárást, ítéletet, kontrollt hozol létre, hogy távol tartsd magad és elkülönülj a kapcsolataidban?

Valójában azt szeretnénk, ha egységközösségben élnénk elsősorban önmagunkkal, párunkkal és mindenki mással is. Beleértve a családunkat, barátainkat az üzletünket, testünket és minden mást. Hogyan is tudnánk ezeket jól működtetni, ha önmagunkkal, testünkkel, lényünkkel nem vagyunk összhangban? Ha örömmel sikerrel szeretnéd ezt generálni, akkor csak szállj be a tudatosság önmagaddal hajójára és légy az, aki vagy. Minden csak választás kérdése. Mered e ezt vagy azt választani, ami többet hoz neked minden eddigi kapcsolataidnál?

A tudatos párkapcsolat napról napra többet mutat meg önmagadból és a partneredből is. Soha nem állandó mindig más és más. A mottó ami működteti a kapcsolatot az ha minden nap ezt kérdezed: Mi más lehetséges, ami még fenomenálisabb és bulisabb, mint ami tegnap volt?

Ha nem vagy párkapcsolatban vagy épp nem szeretnél megesik sokszor, hogy a szeretteid, barátaid az akarják, hogy ezen változtass. Törődés képen elkezdenek bántalmazni, és olyan dolgokat mondanak, amiket ők csináltak valamikor. Ne akard megérteni őket vagy magadat. Nem kell gondolkoznod azon hogyan hozd helyre, mikor semmit sem rontottál el. Inkább nyitott kérdésekkel lépj a változásba.

  1. Ha mindenkinek igaza van, akkor mi lenne lehetséges itt?

  2. Milyen lehetőségek nyílnának, meg ha mindenki önmagát adná? Ismerd el magad, hogy úgy vagy jó, ahogy most vagy, de mi lenne, ha lehetne másképpen is?

  3. Mi az, amit befogadhatsz ezen a valóságon túl?

Ha használod a tudatos párkapcsolathoz a nyitott kérdéseket, visszajön az erőd és a nagyszerűséged. Kérj hozzá könnyedséget és bulit is? Az Access Consciousness azt mutatja meg, hogyan lehetne másképpen, hogy a szilárdnak hitt fix nézőpontok leomoljanak és egy más valóságot hozunk létre azáltal, hogy kérdésben élünk és nem pedig kikövetkeztetésben.

Nem kell azt tudnod mi volt a múltba vagy mi volt az előző életedben amit akkor nem jól működtettél és azt hiszed hogy ezért neked itt most szenvedned kell.

Ha úgy gondolod hozzájárulás lehetek ahhoz hogy egy tudatosabb párkapcsolatod legyen, keress fel! Mi az amit együtt csiszolhatunk fényesíthetünk, amivel egy bulisabb és fenomenálisabb kapcsolatod lehetne?

A tartalom vizuális felosztásához használj képszakaszokat

A címsorokon kívül a képszakaszok segítenek a tartalom helyes felosztásában. A bejegyzésed képek segítségével oszthatod fel szakaszokra, amelyek megfelelően kiegészíti a szöveged.

You can also use blockquote formatting to quote some wise words.

Ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur at vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos.