Önmegvalósítás Önismeret

2018.09.01

Önmegvalósítás-Önismeret:Ismerd meg magad! Az önismeret az én nézőpontomból magában foglalja a tudatalatti működésünk megismerését,

Önmegvalósítás Önismeret

Ismerd meg magad!

Mi is az önismeret? A szó maga manapság gyakran használt, de az értelmezése elég változatos. Az önismeret az én nézőpontomból magában foglalja a tudatalatti működésünk megismerését, a belső mozgatórugóink felkutatását. Ebben akár az előző életeinkből hozott energia lenyomatok megismerése is benne foglaltatik, hiszen bármennyire is szeretnénk elkerülni az életünkben felbukkanó nehézségeket és meglátni az okaikat számos esetben nem találjuk meg ebben az életünkben.

A jelen életben felvállalt feladataink felismerése, megfogalmazása, tudatosítása és felvállalása tiszta szívvel, folyamatos ellenkezés nélkül. Harmóniában megélve mindezt saját magunkkal és a világgal egyaránt. Erre ma már számos eszköz kínálkozik, az Access Bars a tudatosság szolgálatában áll és a csillagok is segíthetnek önmagad megismerésében.

Az egyik tény, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a jelenben éljünk még akkor is, ha a régmúltból szédítően izgalmas előző életek bukkannak fel. Itt és most az a dolgunk, hogy a jelenlegi feladatainkat oldjuk meg bármennyire is izgalmas a múltba visszatekinteni és fürödni a régi energiákban. Vannak helyzetek, amikor magyarázatot találunk, egy előző élet felvillanásából a jelenlegi beragadásainkra ilyenkor üdvözöljük, csodálkozzunk, rá aztán jöhet a továbblépés.

A tudattalanban futó programok, energetikai lenyomatok nagymértékben befolyásolják a jelenben a gondolatainkat, érzelmeinket a külvilág felé tanúsított reakcióinkat. Amikor úgy érezzük, hogy túlreagálunk, bizonyos helyzeteket akkor valószínűleg bekapcsol egy régi minta, egy olyan érzelmi reakciót váltva ki, amelyet a most-ban történés nem indokol. A cél hogy ezeket a váratlanul felbukkanó és a jelen életünkben akadályokat, nehézségeket támasztó tudat alatt futó programokat megtaláljuk és feloldjuk, hogy sem ebben sem az elkövetkezendő életeinkben ne okozhassanak többé gondot. A folyamat, hasonló, mint amikor a számító gépünkön vírusirtást futtatunk törölve a behatolókat a minket már nem szolgáló fájlokat a merevlemezről.

A minél hatékonyabb eredmény eléréséhez a tudatosságunk növelése a kulcs. Minél tudatosabbak vagyunk, annál inkább fel tudjuk vállalni kik, vagyunk, és annál kevésbé befolyásolnak a tudat alatt futó programjaink.

Amikor észrevesszük, hogy a minta, amit követünk nem is hozzánk tartozik, hanem valamelyik felmenőnk működését másoljuk, akkor könnyedé változtathatunk rajta. A veszélyt az automatizmusok rejtegetik magunkban és persze az, ha nem vagyunk hajlandóak ránézni a dolgainkra, hanem csak beállunk a sorba és csak tesszük, amit elvárnak tőlünk.

A környezetünk által tartott tükröket se hagyjuk letakarva. A körülöttünk lévő emberek, helyzetek mutatják a feladatainkat, felkínálják a lehetőséget a fejlődésre. Nekünk csupán élni kell vele.

A legnyilvánvalóbb jele annak, hogy nem mi irányítunk, amikor az adott helyzet kilátástalannak, feloldhatatlannak tűnik és semmilyen magyarázatot nem találunk, rá legyen szó testi vagy lelki problémáról. A tudatosításhoz segítségül hívhatjuk a csillagokat, a Tarot kártya lapjait, Theta Healinget Access Barst vagy bármely a számunkra befogadható, elfogadható önismereti módszert, technikát. Mindenki megtalálja azt, amelyik a hitrendszereihez kompatibilis, hiszen olyan csodás korban élünk, ahol lépten, nyomon segítő technikákba botolhatunk. Nincs más dolgunk, mint figyelni a belső hangra és menni az energiával és választani azt, amelyik nekünk működik.

A folyamatos önmunka során felismerhetjük, hogy a boldogság bennünk van és választhatjuk, hogy boldogok vagyunk. Örülhetünk a mának, a teremtéseinknek, és mindannak amink van.