Te szoktál meditálni?

2018.03.08

Nagy ívben legyintenek amikor ez jön fel. Nem azért, mert maga a meditáció lenne rossz, hanem mert ahogy megközelítik a népek, az katasztrofális.


A meditációról:

Gary és Dain eléggé nagy ívben legyintenek amikor ez jön fel. Nem azért, mert maga a meditáció lenne rossz, hanem mert ahogy megközelítik a népek, az katasztrofális.
Daintől megkérdezte valaki (civil), hogy akkor most te meditálsz? ÉS azt mondta: az eszközök által sétáló, beszélő meditációvá vált ő maga.
Sokan eleve nem is tudják, hogy mit is kéne érteni meditáció alatt. Mély ellazulást, vizualizált álmodozást, ilyesmiket értenek alatta. És igen, sokféle megközelítés van, és autentikus lehet mindegyik a maga módján.
Szerintem a meditáció egyszerűen belelazulás abba, ami van. Nem egy frissességét vesztett punnyadás semmiképpen! Amikor ücsörögtem a fa alatt, ahol Buddha megvilágosodott, és belelazítottam a zsongásba, amit a tucatnyi nyelven kántáló szerzetes produkált, az egyik nagyon erős élményem az volt, hogy hiába a lazaság, ha elalszom a nyugiban.
És ez az, amibe belebukik egy csomó meditáló: középszerűvé válik a meditációjában. Rendszeresen leül, és beépíti az elméjének a szokásai közé, mint egy hétköznapi cselekedetet. Ahelyett, hogy újra és újra a szakadék szélére lépne a tudatával, leeresztve minden falat, radikális jelenlétbe menne: inkább lazít és hülyíti magát.
Hajlandó lennél a szokásokon túli ismeretlenbe lépni minden helyzetben? Kérdésben élni válaszok helyett? Ez lenne nekem a meditáció.

Tapasztalat:

Sokan meditálnak való igaz és nekik az jó. nincs is ezzel semmi baj. viszont vannak akik nem tudnak vagy nem akarnak az is úgy van jól ahogy.Vannak olyanok akik két lábon állva meditálnak úgy hogy közben a természet csodáiban gyönyörködnek az is úgy van jól. Ne hibáztassuk egymást a szokásainkért csak fogadjuk el olyannak amilyen. Érdekes nézőpontnak.