Tudatos elvonulás-Tudatos utazás

2020.02.29

Test-Lélek Tudatosság elvonulás / Jóga és Önismeret (március)

március 19. | 10:00 - március 22. | 13:00

  • | 79000 Ft.

Elvonulás célja: visszatalálni Önmagunkhoz és helyreállítani a kapcsolódást a testünk és a lelkünk között, valamint a megtapasztalni a valódi jelenlét állapotát.

A valódi jelenlétben - amely valójában egy ítélkezés és minősítésmentes szemlélődés - azt tapasztaljuk, hogy kapcsolódunk önmagunkkal és átadhatjuk magunkat a belső folyamatoknak. Érzékelhetjük, hogy kitágul a külvilág és a figyelmünk fókuszát szabadon tudjuk állítani. Így nem a problémák vagy félelmek kapnak energiát, hanem a bennünk élő szabadság s boldogság kerülhet fókuszba.

A jóga azt tanítja, mivel az ember teste mindenkinek kézzelfogható és érzékelhető, ezért innen kezdjük a megfigyelést. Tehát tudatosak vagyunk arra, amit csinálunk és arra, amit érzünk - mert jelenlétben vagyunk. Elindulunk a testünk felől, megtanuljuk a megfigyelés technikáját először a fizikai érzeteken, majd ezt kitágítjuk a lelki folyamatok megértésével.

A lélekben zajló, sokszor megfoghatatlan érzetek tudatosításához nem vagyunk hozzászokva, ezért nehéz azonosítani a gyökereit a problémának. Pedig az ember képes rá, hogy megtalálja magában mind a testi, mind pedig a lelki konfliktusok okait, ennek módszere pedig nem más, mint a tudatos figyelem elsajátítása.

Az elvonulás során a jóga különböző technikáit elsajátítva fizikai oldalról, és az önismereti tanítások segítségével pedig lelki oldalról támogatjuk meg azt, hogy a résztvevők képesek legyenek felismerni és megérteni a saját belső folyamataikat.

Az elvonulást jó szívvel ajánljuk teljesen kezdő, valamint gyakorlott jógázók számára is.

A programot úgy állítottuk össze, hogy Kunó a jelenlétről és megengedésről szóló szellemi tanításait Márti jógaórái foglalják keretbe, hogy minél könnyebb legyen befogadni a megfogadhatatlant azáltal, hogy a test-tudatosság oldaláról biztos alapot képzünk a lélek folyamatainak megértéséhez.

Az elvonulás egy különlegesen szép környezetben, a Szent András kastélyban található. A helyszínen az ódon kastély hangulatát kiegészítik modern kikapcsolódás nyújtotta lehetőségek, mint például szauna, jakuzzi és infraszauna.

* * *

Időpont: március 19-20-21-22 (csütörtök-vasárnap)

Helyszín: Szent András kastély (https://szentandraskastely.hu/), Bölcske, Szentandrás puszta 10

Ár: 69.000 - 79.000 Forint.

A Kastélyban minden szoba teljesen egyedi berendezésű, s általában 2 fő kényelmes elhelyezését biztosítják. A felújított épület kellemes, ódon hangulatú, ám mégis modern és felújított, így adja vissza azt az érzetet, hogy valóban egy régi kastélyban lakik az ember. Az emeleten egy 200 négyzetméteres, kellemes hangulatú teremben leszenk a jóga foglalkozások, beszélgetések és gyakorlatok. Ugyanitt a kastélyban található az étterem is, illetve több közösségi szoba, ahol esténként vagy délutánonként kikapcsolódhat a csapat.

A kastély mellett található két apartman ház, ami éppen annyira kényelmes és felszerelt, mint a főépület, s szintén egyedi szobákkal bír, amelyek 2-3 fősek. Az apartman egy perces sétára található a kastélytól, közel a ligethez és egy ősi templomhoz.

A helyszínen szauna, infraszauna és jakuzzi segíti a kikapcsolódást és a pihenést (ennek használata benne van az árban).

Elhelyezés a Kastélyban: 79.000 Forint
Elhelyezés az Apartman házakban: 69.000 Forint
(egyágyas szoba felárral kérhető)

Étkezés: napi 3x vegetáriánus menü (ebéd és vacsora 2-2 fogásos, s kiemelten figyelünk a könnyed menü összeállítására)

Szervezők: Lajos Márti (Flow yoga & selfness) és Kiss Balázs Kunó

* * *

Tervezett program (a változtatás lehetőségét fenntartjuk, részletesebb leírást küldünk a résztvevőknek)

Csütörtök
10:00 Bevezetés
12:30 Ebéd
14:00 Kunó: Bevezetés a jelenlét szellemi értelmezésébe
17:00 Márti: Jóga, jelenlét megtapasztalása
18:30 Vacsora

Péntek
08:00 Reggeli
09:00 Kunó: Elfogadás és megengedés
11:00 Márti: Tudatos jelenlét a jóga gyakorlatán keresztül
12:30 Ebéd + szabad pihenő
15:00 Kunó: Test és lélek - mint kint úgy bent
17:00 Márti: Jóga
18:30 Vacsora

Szombat
08:00 Reggeli
09:00 Kunó: A figyelem a gyakorlatban
12:30 Ebéd
15:00 Kunó: Gyakorlatok
16:00 Márti: Jóga Nidra
18:30 Vacsora

Vasárnap
08:00 Reggeli
09:00 Kunó: Önszeretet
10:30 Márti: Jóga (egyensúly)
13:00 Táborzárás

Jelentkezés:

Név*

Email cím*

Számlázási cím*

Megjegyzés