Újévi fogadalmak

2017.02.26

Minden új évet fogadalmakkal kezdjük, de vajon sikerül? Meddig tudjuk megtartani? Kell e egyáltalán  hogy fogadalmaink legyenek?

Új év, új kezdet és az újévi fogadalmak


Miért nem sikerülnek az újévi fogadalmaink?

Mikor minden új év kezdetén egy nagy levegővétellel, és nagy ambíciókkal indulunk?

Az újévi fogadalmak története Janus nevéhez fűződik. A római mitológiában, a január hónap névadója. Ő a kezdet és vég istene, aki képes volt egyszerre a múltba és a jövőbe látni. Egy kétarcú istenség volt. Így lett az ősi fogadalmak szimbóluma. Az újévköszöntés a legősibb szokások egyike.

Az újév nem mindig, és nem mindenhol január 1-jén kezdődik. Csak azok a kultúrák ünneplik ilyenkor, amelyek a 365 napos naptárt használnak. A kínaiaknál az újév akkor kezdődik, mikor a Nap belép a Vízöntő csillagjegyébe, és elérkezik az első holdtölte.
Viszont minden kultúrára elmondható, hogy hatalmas ünnepléssel és szerencsehozó tárgyakkal lépnek át a régiből az új évbe.

A tudósok ismeretei szerint 4000 évvel ezelőtt, Babilonban is tartották ezt az ünnepet. A babiloni újévet 11 napon át ünnepelték, és megvolt mindennek a helye, terve. Mit- miért-hogyan. Nekik igaz nem volt naptárjuk, mégis egy logikus választás, a március 23-ra esett. Ekkor ünnepelték az újrakezdést. Ilyenkor kel életre a természet, a magok elvetése és a növények szárba szökkenése. Ehhez képest a január elseje teljesen jelentéktelen, nincs semmi jelentősebb esemény, ami ide köthető lehetne. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a mai modern kori szilveszter feltehetőleg csak halvány próbálkozás az akkori rendezvényekhez képest.

Nem kell, hogy mindent elhiggy! És nem kell, hogy mindent szabályok szerint csinálj! Ha lehet mindent kérdőjelhez meg és járj utána magad!

Gyakran szoktad mondogatni, hogy sokkal jobban és sokkal okosabban fogom ezt-azt csinálni? Mi az az erő, ami motivál?

Minden embernek vannak vágyai, céljai. Kisebbek is, és nagyobbak is. Amikor eltelik egy év hátra tekintünk, hogy hol voltak sikereink, és hol voltak kudarcaink. Ennek kapcsán fogadalmakat teszünk elsősorban saját magunk felé, a következő évre, hogy ezt, és ezt másképpen fogjuk majd csinálni.

Van e értelme az Újévi Fogadalmaknak?

Röviden a válasz Igen. Vannak olyan emberek, akik folyamatos kudarcélményeik miatt kételkednek majd ezzel kapcsolatosan. Talán segítek megérteni miért. Az univerzumban ami körül vesz bennünket minden Energiából áll. Akár melyik tárgyról is beszélünk először a gondolat kap szikrát. Valaki kitalálja, megtervezi és csakis utána kap anyagi, fizikai formát. Legyen az egy autó, ház de akár egy gombostű is. Persze az anyagi világba szorult ego-s elménk ezt nem tudja felfogni.

Térjünk vissza az újévi fogadalmakhoz. Bármilyen új tervhez először is kell egy gondolat, vagy energia, ami elindít bennünket a teremtés nehéz, rögös útján. Ahhoz, hogy ez a fizikai síkban is megvalósuljon rengetek befektetett erőre lesz szükség. Ezek vagy tőled indulnak ki vagy hozzád érkeznek. Mivel a legtöbb most élő jenlegi ember nem rendelkezik annyi teremtő energiával, hogy külső segítség nélkül materializál tudja a gondolatait,(ennek azért vannak pozitív előnyei) ezért valamilyen támpontokra van szükségünk. Ilyen lehet az új év, tiszta lap, új kezdet, új energia, valaminek a lezárása ami lehetőséget ad arra, hogy kapaszkodjunk az újba. A külső segítség itt nem az, hogy helyetted megoldják a feladatokat, hanem hogy lehetőséget kapsz olyan dolgokra ami a célod elérésében segítségedre siet. (kis lépésekre gondolj! Pl találkozol olyan emberekkel akik segítenek a megvalósításban.) Az elmének szüksége van érzésekre, keretekre, szabályokra, kapaszkodókra. Ilyen kis kapaszkodó lehet egy szerencsekő, talizmán stb, mert az elme elhiszi hogy az működik.

Van még egy másik erő is ami acél elérésében segít. Ez pedig a kollektív tudat. Ami sok ember fejében megteremtődik az megvalósul.

Mégis, hogy lehetséges, hogy nagyon sok Újévi fogadalom meghiúsul?

A fogadalom tételt követően hogy milyen sikereket érsz el az csakis egyedül rajtad múlik. Senki máson csakis tőled függ! Az elmédnek ne engedd, hogy belesüppedjen a kudarcot teremtő élménybe! Ha nem sikerülne Tűzz ki új célokat terveket! Ha fejedben nincs kétség, az utadon nem lehet akadály!

Amikor a célt kitűződ, és nem foglalkozol vele, azok leülepednek, lesüllyednek és várakoznak. Ha hiszed ha nem, ehhez még a bolygóknak is köze van. Méghozzá a nevezetes Merkúrnak. Ezzel kapcsolatban elárulom az egyik kis titkomat! A Merkúr az információt csak egy hétig őrzi meg! Hopácska! Ugye-ugye hogy ezt a "Titok" című könyvben sem lehetett megtalálni? Nagyon sok ember elolvasta és vártamegvalósulás esélyeit, majd mikor nem következett be azt mondták rá, hogy nem működik. De igen működik, csak tudni kell a HOGYAN-okat, és miérteket. Hogy mit kell tenned hogy mégis elérd a célod? Hogyan tudnád jobban kihasználni elméd teremtő erejét?

Többet szeretnél erről tudni? Sajnos az már a fizetős kategóriába tartozik!